Оптимізація та централізація функцій – важливий крок до покращення роботи органів Пенсійного фонду в Чернівецькій області

Про переваги оптимізації та централізації окремих функцій Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду в області Михайло Романів на засіданні правління Пенсійного Фонду України, яке відбулося в м.Кам’янець-Подільський Хмельницької області. У роботі засідання взяли участь віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко та Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич.

Оптимізація та централізація функцій – важливий крок до покращення роботи органів Пенсійного фонду в Чернівецькій області

– З метою оптимізації та централізації окремих функцій, об’єднано 4 територіальні управління Фонду в області, реорганізовано управління Пенсійного фонду України в Чернівцях шляхом злиття з Головним управлінням. Перевагами такого впровадження є ефективний розподіл повноважень і сфер відповідальності. Особливо це стосується переходу на централізоване фінансування пенсійних виплат через банки та пошту, що в свою чергу призвело до скорочення звітності, економії коштів на розрахунково-касове обслуговування та доставку виплатних відомостей, скорочення часу на зарахування коштів на рахунки пенсіонерів, посилення контролю за зарахуванням і рухом коштів, – розповів Михайло Романів.

Крім того, під час засідання М.Романів озвучив напрямки покращення кадрової роботи працівників органів Головного управління в області, розвитку нових шляхів масової комунікації, співпраці з молоддю та соціальними партнерами щодо проведення просвітницьких заходів щодо легалізації заробітної плати.
Також зауважив, що велика увага приділяється роботі з інвалідами та іншими маломобільними групами населення щодо забезпечення доступності й безпеки приміщень, де здійснюються прийом та обслуговування.

Під кінець виступу, Михайло Романів окреслив плани роботи Головного управління в області на майбутнє. Зауважив, що органи Фонду в області й надалі виконуватимуть свої обов’язки щодо забезпечення пенсійних виплат громадянам у нових умовах. Також запропонував членам правління схвалити проект постанови і дозволити продовжити оптимізацію функцій Головного управління в області.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

peredplata