Чому у неділю не курсує «другий» тролейбус?

Народна трибуна
Чому у неділю не курсує «другий» тролейбус?
Крик душі
«Минулої неділі, 3 липня, на зупинці «Міст», що по вулиці Руській, поблизу Зеленої, довелося разом з іншими людьми більш ніж годину чекати тролейбуса другого маршруту, аби дістатися до мікрорайону «Гравітон», де я мешкаю, – крик душі чернівчанина Михайла Лазаровича Відращука. – За цей час, коли всі присутні там, на зупинці громадського транспорту, в прямому смислі цього слова, смажилися на пекельній спеці, з центру міста на Кемпінг проїхало аж 4 машини четвертого маршруту, а другого – жодної. Людей було так багато, що ситуацію не рятували навіть деякі автобуси-маршрутки, котрі курсують також до нашого мікрорайону «Гравітон». Задихаючись від спеки, ледве дочекалися через більше, ніж годину, пресловутої «двійки», яка приїхала о 13-00. Коли почали у салоні питати кондуктора, що це все означає, вона відповіла, що у них просто була «перезмінка». Деякі пасажири обурювалися та сварилися поміж собою, з`ясовуючи, хто винен у безладі, що твориться з комунальним електротранспортом на цій лінії у вихідний день. Дехто захищав таких «надавачів послуг» – мовляв, тут ні до чого кондуктор, та й водій, зрештою. А хто тоді – «до чогось?»Хто з тролейбусників-керівників має слідкувати, аби таких прикрих ситуацій не виникало? Бо, поки ми дісталися додому, за нами одна за одною майже порожніми промчали аж п`ять машин «двійок». Про який же інтервал руху може йтися у цій ситуації, та про яку якість послуг, зрештою? А може, керівнику великого комунального підприємства, коли він вже не справляється з обов`язками, пора подумати про те, щоб звільнити місце для когось іншого? Допоможіть з`ясувати, якого ж інтервалу руху «двійки» мають дотримуватися у вихідні дні, хто контролює виконання цього інтервалу. А ще – як нам уникнути незручностей надалі?»
Писк влади
За словами начальника другого маршруту Лариси Іллівни Шупарської, 3 липня на лінії справді виник інтервал з 12-23 до 13-07. Причина – вранці один водій був відсторонений від роботи лікарем за станом здоров`я, а ще одна машина, №352, з`їхала з маршруту та поїхала до депо через технічну несправність в проміжку між 12-20 та 14-00 години. Крім того, керівництвом тролейбусного управління було дано розпорядження зняти з другого маршруту та збільшити на одну машину «четвірку» через свято, що проводилося у Музеї народної архітектури та побуту на Кемпінгу.
Саме тому керівництво тролейбусного управління приносить вибачення за завдані чернівчанам і гостям міста незручності у неділю, 3 липня 2016 року. Та доводить до відома пасажирів, що зазвичай інтервал руху «двійок» становить 8-10 хвилин. Але може збільшуватися на 20 хвилин через законну обідню перерву для водія (та й кондуктора), котрі працюють, як правило, з 6-00. У випадку пропозицій, подяк за роботу чи претензій можна звертатися за номером телефону 57 13 89 ( центральний диспетчер, що працює цілодобово). Крім цього, на кінцевих зупинках «Університетська» та «Гравітон» також працюють диспетчери, однак лише до 19-00.
Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata