Буковинець позбудеться автомобіля, нашпигованого тютюновими виробами

Співробітниками Чернівецької митниці ДФС та прикордонного загону припинено чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет”.

29-річний мешканець Чернівецької області та два його пасажири, прямуючи сьогодні опівночі легковим автомобілем “Opel Astra” в приватних справах до Румунії, для проходження митного контролю обрали смугу руху “зелений коридор”, заявивши при цьому про відсутність у них будь-яких предметів, переміщення яких через митний кордон обмежено чи заборонено.

Відповідно до рішення митного органу транспортний засіб під керуванням громадянина було переведено на смугу руху “червоний коридор”. Під час поглибленого огляду виявилося, що порожнини бампера, панелі, дверей, підлоги та навіть подушок пасажирського сидіння автівки вщент заповнені тютюновими виробами.

За складеним співробітниками митниці протоколом 1600 пачок сигарети іноземного виробництва марок “Marble” та “Marvel” загальною вартістю майже 20,5 тис. грн. та авто 1995 р.в. з іноземною реєстрацією, оцінене у 40 тис.грн., вилучено. До того ж, санкції ч.1 ст. 483 Митного кодексу України передбачають також накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості прихованих предметів.

peredplata