«Єдинники» області сплатили до місцевої казни понад 84,7 млн. грн.

Підтверджують у Головному фіскальному відомстві Буковини та зазначають, за п’ять місяців 2016 року платники єдиного податку – фізичні та юридичні особи збільшили сплату до місцевих бюджетів, у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 24,4 млн. грн.

Такого результату досягнуто завдяки бізнес-спільноті краю, яка продемонструвала високу відповідальність та засвідчує прагнення краян розвиваючи власну справу сумлінно поповнювати місцеву казну, адже це по суті єдине джерело видатків на потреби територіальних громад, і єдиний податок – займає вагоме місце – відзначив в.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Петрович Шпак.

Як і раніше, більшу частину отриманого в казну податку – понад 60 млн. грн., що складає 70,9 відсотків сплатили фізичні особи – підприємці. Тогорічні показники перевищено на 15,3 млн. грн. Трохи більше, майже 18,8 млн. грн. або 22,1 відсотки надійшло від юридичних осіб – підприємств, що на 6,3 млн. грн. більше ніж у минулому році. Ще 5,8 млн. грн. сплатили сільськогосподарські підприємства регіону – платники ІV групи єдиного податку. Надходження від даної категорії платників збільшились на 2,9 млн. грн.

На сьогоднішній день свою діяльність на спрощеній системі оподаткування у Чернівецькій області здійснюють 24,9 тис. бізнесменів. Із них юридичних осіб – підприємств – 2,6 тис., фізичних осіб – підприємців 21,5 тис. Більша частина з них обрали першу та другу групу платників «єдинників» – відповідно 4,0 тис. та майже 13,6 тис. Чисельність третьої групи 3,9 тис. осіб. Також в області здійснюють діяльність понад 0,7 тис. сільгосптоваровиробників.

Нині в регіоні хоч незначна, в порівнянні з початком 2016 року – на рівні одного відсотку, але позитивна динаміка збільшення кількості спрощенців. Така ситуація руйнує стереотипи про зменшення активності бізнесу в регіоні – наголошують у фіскальному відомстві.

peredplata