До уваги буковинців! Норми споживання газу знову змінено

До уваги буковинців! Норми споживання газу знову зміненоЕпопея зі змінами норм газу для користувачів, які не мають лічильника, триває. Буковинці ще не встигли розібратися із доплатами за газ у період з травня 2015 року по січень 2016-го, як потрібно уже розбиратися з новими рахунками.

У квитанціях за травень, які буковинці отримають в червні, буде новий перерахунок за спожитий газ у лютому та березні цього року. Але тепер уже зі зменшеними рахунками. Перерахунок зроблять з лютого по 23 березня за новими нормами споживання, тобто 4,4 куба на особу.

Як повідомила фахівець зв\’язків із громадськістю ПАТ «Чернівцігаз» Вікторія Голодняк, 23 березня цього року Кабінет Міністрів України затвердив нові норми споживання природного газу населенням у разі відсутності лічильників – 4,4 куб. м (газова плита), 7,1 куб. м (газова плита без гарячого водопостачання) та 14 куб. м (газова плита+колонка).

– 27 квітня 2016 року, Уряд прийняв Постанову №316, якою нові норми вважаються чинними з 1 лютого 2016 року (фактично, «заднім числом»), – коментує В. Голодняк. – Тому газопостачальне підприємство вимушене для споживачів без лічильників здійснити перерахунок вартості спожитого природного газу відповідно до нових норм споживання з 1 лютого по 23 березня 2016 року. Тож вартість фактично спожитого природного газу за нормами 6, 9 та 18 куб. м, які вважались чинними до 23 березня 2016 року, перераховано відповідно до нових норм 4,4, 7,1 та 14 куб м.

Досі не вирішено питання щодо перерахунку норм споживання газу в період з 6 травня 2015 по 31 січня 2016 року. Відповідно споживачі отримують рахунки із так званими боргами. Та наразі ці доплати за дев’ять місяців 2015 року можна не погашати.

Аби споживачі нічого не наплутали, у квитанціях вказані суми зазначено окремо. І цю суму не включено у рядок «до сплати».
«ТОВ «Чернівцігаз Збут» утримується від стягнення вказаної заборгованості до отримання додаткових роз\’яснень», – повідомили на підприємстві.

Ольга МАКСИМЮК

peredplata