Чернівчани зможуть за “Доступні ліки” розрахуватися бонусами від ПриватБанку

Чернівчани зможуть за “Доступні ліки” розрахуватися бонусами від ПриватБанкуНещодавно в Чернівцях почала діяти державна програма \”Доступні ліки\”. Згідно програми, Міністерством охорони здоров\’я України було затверджено 157 торгових найменувань препаратів. Вартість 23 препаратів з переліку держава буде компенсовувати повністю, за інші ліки пацієнти доплачуватимуть в середньому 10-30 % вартості.

Як повідомили в прес-службі ПриватБанку, в аптеках міста Чернівці препарати, які включені до переліку “пільгових”, можна буде придбати за бонуси від ПриватБанку. Більша частина аптек, які долучилися до державної програми \”Доступні ліки\”, підключені також і до партнерської програми “Бонус Плюс”.

Згідно програми “Бонус Плюс”, оплачуючи ліки платіжними картками ПриватБанку в торгівельній мережі партнерів, клієнти отримують від 1 до 5% від вартості покупки на бонусний рахунок. В подальшому, за накопичені бонуси можна здійснити покупки в цих самих торгових точках.

В Чернівцях майже 80 аптек підключені до програми “Бонус Плюс”, адреси та номери телефонів яких можна переглянути на сайті та в окремому мобільному додатку для смартфонів.

Довідка.
Чернівецьким міським управління охорони здоров’я було визначено перелік аптечних закладів міста, з якими укладено договори на відпуск лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовується під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Отримати безкоштовні ліки в аптеці можна лише із рецептом від лікаря. У рецепті має бути вказана непатентована назва – МНН, зазначена в Реєстрі лікарських засобів. Зауважимо, є конкретна форма рецепту, в іншому вигляді в аптеках документ не приймуть.

Рецепт діятиме 30 днів. Коли цей термін закінчується, потрібно йти до лікаря за новим рецептом. У майбутньому МОЗ планує збільшити термін дії рецептів до трьох місяців. Рецепти можуть виписувати як лікарі з державних установ, так і з приватних. Не має значення, який саме лікар виписує рецепт, це може бути і терапевт, і кардіолог, і сімейний лікар.

peredplata