Стан ринку праці на Буковині

Кількість зареєстрованих безробітних по області на кінець травня п.р. становила 8,5 тис. осіб і за місяць зменшилася на 1,9%.
Рівень зареєстрованого безробіття за травень п.р. залишився без змін і на кінець місяця становив 1,5% від кількості населення працездатного віку.
Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами-підприємцями до державної служби зайнятості, наприкінці травня п.р. становила 973 одиниці, і порівняно з кінцем квітня п.р. збільшилася на 12,0%.
Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) наприкінці травня п.р. становило 9 осіб, тоді як на кінець квітня п.р. – 10 осіб.
За сприяння державної служби зайнятості у травні п.р. було працевлаштовано 587 зареєстрованих безробітних, що в 1,8 раза менше, ніж у квітні п.р. Серед працевлаштованих осіб 46,7% становили жінки, 30,3% – молодь у віці до 35 років.
Середній розмір допомоги по безробіттю у травні п.р. зменшився порівняно з квітнем п.р. на 0,8% і становив 1379,0 грн. та був меншим, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1450 грн.) на 4,9%.

УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

peredplata