Автомобільним транспортом Чернівеччини перевезено 582,0 тис.т вантажів

У січні–травні п.р. автомобільним транспортом області перевезено (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) 582,0 тис.т вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 309,4 млн.ткм. У порівнянні з січнем–травнем 2015р. обсяг перевезених вантажів зменшився на 13,9%, вантажооборот – на 16,9%.

Найбільш істотне зменшення обсягів перевезення вантажів у порівнянні з січнем–травнем 2015р. відбулось в автоперевізників Кіцманського та Новоселицького районів. Водночас, збільшення цього показника зафіксовано в автоперевізників Вижницького, Герцаївського, Глибоцького та Сокирянського районів. Зменшення обсягу вантажообороту зафіксовано в усіх районах області, крім Вижницького Глибоцького та Сокирянського.

Пасажирським автотранспортом області було перевезено (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) 11,2 млн. пасажирів, виконано пасажирооборот у обсязі 219,4 млн.пас.км. У порівнянні з січнем–травнем 2015р. обсяг пасажирських перевезень автомобільним транспортом зменшився на 32,8%, пасажирооборот – у 2,8 раза.

Зменшення кількості перевезених пасажирів та обсягу пасажирообороту порівняно з січнем–травнем 2015р. відбулось в автоперевізників усіх районів, найвагоміше – Путильського – інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

peredplata