Небайдужих до велосипеду чернівчан запрошують подискувати про міську мобільність та випробувати бамбуковий тандем

Презентація проекту «Через Європу на тандемі» та зустріч «Майбутнє міської мобільності у Чернівцях» відбудеться 1 липня о 13.00 у Дворику Ратуші за участю міського голови Олексія Каспрука та австрійських урбаністів-планувальників Еви Грушик та Роланда Клосса.

Ева Грушик та Роланд Клосс на власноруч сконструйованому з бамбуку тандемі вирушили з Відня у подорож «Через Європу на тандемі». З допомогою цього екологічного і зручного транспортного засобу вони планують подолати 7000 км через міста Східної та Північної Європи. В Україні лише трьом містам – Одесі, Чернівцям та Львову пощастило зустрітись з мандрівниками!

В кожному місті мандрівники зустрічаються з мерами, відповідальними посадовцями муніципалітетів та задають їм два запитання: як міста стимулюють мешканців використовувати велосипеди і бачать майбутнє міської мобільності.

Проектом «Через Європу на тандемі» Ева та Роланд популяризують використання велосипеду серед мешканців та представників органів влади, збирають інформацію про інноваційні проекти, що сприяють розвитку велотранспорту у країнах Східної Європи. Зустрічаючись з архітекторами, планувальниками, експертами, активістами та юристами, вони формують мережу дружніх до велосипедів європейських міст.

Усі бажаючі на завершення зустрічі зможуть випробувати на зручність бамбуковий тандем!

Більше інформації про проект можна знайти на сайті www.tandem-crossover.eu або на сторінці проекту в мережі facebook..

Запрошуємо на зустріч архітекторів, планувальників, урбаністів, активістів та всіх, кому не байдужий розвиток нашого міста! Спільними зусиллями перетворимо Чернівці у місто дружнє для велосипедів!

За додатковою інформацією про захід звертайтесь до заступника голови ЧОГО \”Буковинська агенція регіонального розвитку\” Тетяни Лебухорської: тел. 0501320362.

peredplata