Чернівецькі спортсмени привезли нагороди з Ужгорода

Протягом 22-24 червня 2016 року у місті Ужгород на базі спорткомплексу «Юність» проведена IV Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу». В ній прийняло участь близько трьохсот учасників з усіх регіонів України. Змагання проводились з дартсу, бомбаскету, настільного тенісу, шахів, гирьового і армспорту.
Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці “Сила духу” – це відкритий спортивний захід, що проводиться щорічно з метою підтримки у інвалідів внаслідок трудового каліцтва цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої їх адаптації у суспільство. Спартакіада є унікальною подією не лише для України. До цього подібні змагання такого рівня не проводилися в жодній державі світу. Набутий досвід може у майбутньому бути використаний для організації міжнародного спортивного форуму.
IV Всеукраїнська спартакіада проводиться з різних видів спорту незалежно від віку і статі у два етапи:
І етап – відбірні регіональні змагання – у квітні-травні 2016 року;
ІІ етап – всеукраїнські фінальні змагання – з 21 по 25 червня 2016 року на базі спортивного комплексу “Юність” (м. Ужгород).
Команда Чернівецької області була представлена 11 спортсменами, переможцями відбірних регіональних змагань.
Відкриття змагань відбулись у середу, 22 червня, о 10 годині. Директор виконавчої дирекції Фонду Валерій Акопян зачитав вітання керівників держави – Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем\’єр-міністра України, що надійшли на адресу учасників та гостей спартакіади. З привітаннями звернулися до присутніх керівники місцевих органів влади, консули Словаччини, Угорщини, та інші почесні гості спортивного свята.
Три дні змагалися учасники спартакіади. 24 червня 2016 року в спорткомплексі «Юність» відбулося святкове закриття четвертої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу». Після урочистого проходження та шикування команд пройшла церемонія нагородження переможців та призерів в особистій та командній першостях з видів спорту. Директором виконавчої дирекції Фонду Валерієм Акопяном вручені головні кубки і цінні подарунки спартакіади.
Друге місце з гирьового спорту до 90 кг зайняв Гіпіков Олексій мешканець с. Дорошівці, Заставнівського району, який підняв 117 разів гирю вагою 16 кг, мешканець с.Валяво, Кіцманського району Захарюк Олександр вагою до 70 кг підняв гирю 44 рази і зайняв у своїй категорії 4-те місце. В результаті чого команда Чернівецької області посіла почесне 3-тє загальнокомандне місце з гирьового спорту. За результатами змагань по всім видам спорту команда Чернівецької області посіла 11-те місце.
Витрати на підготовку, організаційно-технічне забезпечення та проведення відбірних регіональних змагань, відрядження, проїзд, розміщення, харчування учасників делегацій (членів команд і супроводжуючих осіб) проводились робочими органами виконавчої дирекції Фонду. Громадська організація «Чернівці-місто майбутнього» в особі Скрипи Ромео Тітусовича надало спонсорську допомогу у придбанні спортивної форми для команди Чернівецької області. Відбіркові і фінальні змагання проведені Головною суддівську колегією ФСТ “Спартак”.

peredplata