На будівництві житлового комплексу «Куб House» у Чернівцях стався обвал бетонних конструкцій

На будівництві житлового комплексу «Куб House», що на розі вулиць Героїв Майдану та Рівненської 1 липня стався обвал бетонних конструкції. Постраждалих немає. На об’єкті ї для з’ясування обставин події працювала комісія на чолі з міським головою Олексієм Каспруком. Роботи на цьому об’єкті до визначення причин обвалу та його наслідків зупинено – інформує прес-служба міської ради.

На будівництві житлового комплексу «Куб House» у Чернівцях стався обвал бетонних конструкцій

фото times.cv.ua

«Інспекція архітектурно-будівельного контролю намагалась провести перевірку на цьому об’єкті, проте забудовник їх не допустив на територію будівництва, – зазначив Олексій Каспрук. – Зараз забудовник судиться з інспекцією. Нині нам вдалося дійти згоди для того, щоб усі присутні тут служби були допущені до будівництва для того, щоб зрозуміти, чому це сталося. У нас є питання до забудовника щодо ведення будівельних робіт і дотриманню технологій будівництва. Ми скликали на комісію всі підрозділи, які за це відповідають, і далі будемо проводити перевірку, у ході якої з’ясуємо, за яких обставин виникла аварійна ситуація і як уникнути подібного на будівельних об’єктах у Чернівцях надалі».

Після обвалу об’єкт було взято під спостереження працівниками Національної поліції та Інспекції з благоустрою міської ради, викликано представників забудовника – фірми «БК «Дельта».

Представники забудовника надали комісії можливість оглянути територію, де проводиться будівництво житлового комплексу. Вони запевняють , що всі роботи проводилися без порушень і вважають цю подію форс-мажорною. Остаточні висновки щодо причин аварійної ситуації та її наслідків зробить комісія, у складі фахівців Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради, інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, експертів.

peredplata