На Буковині знову затримали велику кількість контрабандних цигарок

На Буковині заходи щодо протидії незаконному переміщенню підакцизних товарів через державний кордон тривають. Співробітники прикордонного відомства їх реалізовують у тісній взаємодії із іншими правоохоронними органами.

Черговим позитивним результатом протидії протиправній діяльності стало затримання учора великої партії цигарок, яку порушники планували для переміщення до Румунії. Дане затримання вдалося реалізувати завдяки інформації оперативних співробітників Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Так, в районі населеного пункту Руська (Путильський район Чернівецької області) спільна міжвідомча група у складі прикордонників, поліції та прокуратури провела обшук в одному з контейнерів, що знаходився на території пилорами. У результаті було виявлено 24 ящики з сигаретами різних марок, що планувались до переміщення. Ще 12 ящиків сигарет «Марбле» без марок акцизного збору виявила спільна група в ході проведення перевірочних заходів та обшуків у жителя селища Селятин Путильського району Чернівецької області.

Крім того прикордонники відділу «Селятин» Чернівецького загону неподалік від лінії кордону виявили сховок із тютюновою контрабандою. Порушники підготували 17 ящиків сигарет для переміщення їх у незаконний спосіб через кордон. У ході подальшого моніторингу кордону та реалізації заходів з виявлення осіб причетних до протиправної діяльності було затримано чотирьох наших співвітчизників. Ймовірно дані особи мають відношення до незаконної оборудки.

peredplata