У Чернівцях працевлаштувались 140 вчорашніх нелегалів

Досягнення нової якості життя наших співвітчизників потребує гармонійного балансу інтересів суспільства, держави і бізнесу, соціальної відповідальності підприємців. Цікавить розмір заробітку і податківців, оскільки податок з доходів фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевого бюджету.
Як розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Чернівецької ОДПІ Андрій Світовий, упродовж першого півріччя цього року чернівецькими податківцями спільно з іншими контролюючими органами вживалося ряд заходів по виявленню доходів, які отримуються у “конвертах”. У результаті – із 140 громадянами роботодавці оформили трудові договори.
За словами посадовця, цьогоріч було проведено 25 перевірок юридичних та самозайнятих осіб по питанню виплати заробітної плати, за результатами яких додатково донараховано понад 3,3 млн. грн.
Але, крім фіскального контролю, податківці роблять акцент на переконанні керівників підприємств чи підприємців виконувати вимоги щодо працевлаштування найманих працівників з обов’язковою сплатою усіх визначених платежів до бюджету. Цьогоріч із 160-ти працедавцями проводились співбесіди щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства. Як правило, переважна частина роботодавців дослухається до аргументів.
Чернівецька ОДПІ просить небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.
Повідомити про факти порушення законодавства про працю можна і за телефоном: 54-60-00.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata