Буковинці здали 58 одиниць зброї та 6 одиниць спецзасобів

Буковинці здали 58 одиниць зброї та 6 одиниць спецзасобів

Місячник добровільної здачі зброї на території України розпочався 1 липня і триватиме до кінця місяця. Про це повідомляють у секторі комунікації поліції в Чернівецькій області. Станом на 20 липня 2016 року до поліції буковинці здали 58 одиниць зброї та 6 одиниць спецзасобів. Також добровільно здано 644 штук боєприпасів до зброї різних калібрів.

-Для того, щоб населення активніше здавало зброю, яку незаконно зберігають, було проведено широкомасштабну інформаційну компанію, – говорить старший інспектор дозвільної системи Заставнівського відділення поліції Сергій Попович. – Ми звернулися через місцеві засоби масової інформації та розповіли, що у разі добровільної здачі вогнепальної, холодної зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв, громадяни будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності. У результаті, лише з початку місячника до районного відділення поліції вже здано 7 одиниць зброї.

Зокрема, мешканець села Баламутівка розповів, що знайшов мисливську рушницю та ніж під покрівлею старого будинку.

Буковинці здали 58 одиниць зброї та 6 одиниць спецзасобів

-Я розбирав старий будинок, під шифером, у кутку знайшов зброю. У газеті прочитав інформацію про проведення місячника добровільної здачі зброї. Тож вирішив знахідку віднести до поліції, щоб зброя не потрапила до рук зловмисників і вони не могли нею скористатися, – розповідає житель Баламутівки Анатолій.

За словами правоохоронців найчастіше буковинці здають до поліції мисливську гладкоствольну і холодну зброю, яку зберігають без відповідних документів. Відповідно після проходження певної процедури, перевірок, громадяни можуть оформити дозвіл на її зберігання.

Як повідомив інспектор сектору дозвільної системи УПД ГУНП в Чернівецькій області Сергій Боднарчук, загалом з початку місячника до територіальних органів поліції краю буковинці здали 58 одиниць зброї та 6 одиниць спецзасобів. Зокрема, 4 – армійських зразків, 3 – мисливські нарізні, 29 –мисливської гладкоствольної, 21 – холодної, 5 – газових пістолетів, 1 – пристрій травматичної дії.

Із незаконного обігу вилучено 43 одиниці: 1 – армійського зразка, 3 – мисливські нарізні, 21 – мисливських гладкоствольних, 21 – холодної, 1 – газовий пістолет тощо.

Також добровільно здано 644 штук боєприпасів до зброї різних калібрів, 23 снаряди, 3 міни часів Другої світової війни, 3 гранати та 1 запал. А від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї звільнено 23 буковинців.

Місячник добровільної здачі зброї триватиме до 31 липня включно.

Джерело:https://pogliad.ua

peredplata