Нова поліція працює за методами ДАІ

Вона не хоче, аби чернівчани їздили без порушень ПДР

Новий і цікавий вид порушень правил вуличного руху придумали у Чернівцях. У ніч з 29 на 30 липня на головних вулицях міста змінилася розмітка на дорогах.

Нова поліція працює за методами ДАІ

Замість переривчастих смуг, котрі дозволяють їх перетинати і повертати у той чи інший бік, вночі їх з’єднали. І вийшла суцільна лінія посеред дороги. Навіть не одна, адві. Перетин цих ліній категорично заборонений. Карається штрафом. І найкраще це зроблено на вулицях Героїв Майдану, Московської Олімпіади, Комарова та Південно-Кільцевій.

Від готелю «Турист» до «Кварцу» намалювали дві суцільні смуги. Тобто на ділянці дороги кілометрів у п’ять жоден автомобіль не може ні повернути вліво, ні заїхати у двір, ні повернути на бокову вулицю.

Суцільні лінії замальовані там, де є відеоспостереження. Тобто вже не потрібно, аби за автами стежила поліція з блимавками. Є камери стеження, є фотофіксація. Їх щодня переглядають, і згодом чимало водіїв отримають «листи щастя». Кожне таке «щастя» коштує 500-1000 грн. Це таке навантаження чернівчанам до підвищених тарифів.

Що характерно, то після замалювання пунктирних смуг не розмістили знаків про розворот. Бо на перехрестях розворот заборонений. І дійсно, аби заїхати у двір будинку, наприклад, Героїв Майдану, 77, треба буде їхати до цвинтаря і там по колу об’їжджати. Хто це придумав? Невідомо.

Але варто би нашим депутатам і прокурору перевірити ці нововведення у Чернівцях. Чи, бува, вони не мають під собою якоїсь вигоди? Наприклад, для поповнення бюджету, для зростань надходжень від штрафів. Бо водії від початку діяльності нової поліції перестали порушувати правила. А значить, і платити за це. Комусь, напевне, невигідно, аби ми стали законослухняними, і нас змушують до порушень.
Аби не порушувати правила і не створювати собі проблем, чернівчани у багатьох місцях уже замальовують суцільні лінії посередині вулиць… червоною фарбою. І роблять її знову пунктирною.

Петро КОБЕВКО

peredplata