У Чернівцях працевлаштувались 213 учорашніх нелегалів

У Чернівцях працевлаштувались 213 учорашніх нелегалівДосягнення нової якості життя наших співвітчизників потребує гармонійного балансу інтересів суспільства, держави і бізнесу, соціальної відповідальності підприємців. Цікавить розмір заробітку і податківців, оскільки податок з доходів фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевого бюджету.
«Цього року чернівецькими податківцями спільно з іншими контролюючими органами вживалося ряд заходів по виявленню доходів, які отримуються у “конвертах”. У результаті – із 213 громадянами роботодавці оформили трудові договори»,- розповів заступник начальника Чернівецької ОДПІ Віктор Гетьман.
Крім фіскального контролю, податківці роблять акцент на переконанні керівників підприємств чи підприємців виконувати вимоги щодо працевлаштування найманих працівників з обов’язковою сплатою усіх визначених платежів до бюджету.
Цьогоріч із більш як двомастами працедавцями проводились співбесіди щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства. Як результат вжитих заходів – 196 керівників підприємств за підсумками першого кварталу цього року підвищили офіційну зарплату своїм працівникам.
«Як свідчить практика, на жаль, ще багато працівників щиро радіють грошам, отриманим за «темними» відомостями, і не замислюються, що чекає їх у майбутньому. Погоджуючись на «конверт», працівник ризикує залишитися без грошей взагалі. Його може бути звільнено без будь-яких пояснень. Хотілось би попередити, що до працедавців за недотримання мінімальних гарантій з оплати праці (допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення його на неповний робочий час у разі виконання роботи упродовж повного робочого часу) сягають значних розмірів – від 14500 грн. до 43500 грн. за кожного «сірого наймита»,- зазначив посадовець.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ просить громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Письмові звернення можна надсилати за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А. Про випадки виплати заробітної плати “в конверті” та відмови роботодавця оформити трудові відносини належним чином, можна поінформувати і за телефоном: (0372)54-60-00.

peredplata