Змінено порядок реєстрації та застосування касових апаратів

Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що 26.07.2016 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій» (далі – Наказ № 547). Наказ Міністерства доходів і зборів України від 28.08.2013 № 417, яким раніше регламентувалося питання застосування РРО та книг обліку розрахункових операцій, втратив чинність.
Наказом № 547 затверджено оновлені форми книг обліку розрахункових операцій (далі – КОРО). Нові КОРО доповнено колонками для відображення розрахунків за ставками акцизного податку та сум акцизного податку.
Розширено перелік документів, які подаються до контролюючого органу для реєстрації РРО. Так, уповноважена особа суб’єкта господарювання може зареєструвати РРО за наявності документа, що посвідчує таку особу, та належно оформленої довіреності на проведення реєстрації РРО. Під час реєстрації резервного РРО щодо кожної господарської одиниці надається копія документа на право власності або інший документ, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися резервний РРО. При перереєстрації РРО потрібно буде подавати не оригінал, а копію документа на право власності або документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО.

peredplata