Внаслідок пожежі загинула буковинка

31 серпня виникла пожежа у с. Чорний Потік Заставнівського району під час якої загинула місцева мешканка 1939 року народження. Як з’ясувалося, жінка запалила суху траву та сміття поблизу своєї присадибної ділянки. Через необережність пенсіонерка впала в те місце де горіла суха трава. Площа пожежі склала 20 м. кв. З часом пожежа самоліквідувалася. Про пожежу рятувальників повідомили сусіди, які проходили повз і побачили наслідки пожежі та тіло жінки вже без ознак життя. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися. На даний час тіло загиблої направлено в судово-медичну експертизу м. Кіцмань для встановлення причин смерті.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців області суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не допускати загорань в екосистемах. За останні 5 днів у Чернівецькій області сталося 11 випадків виникнення пожеж через загорання сухої трави. Найчастіше такі пожежі виникають через порушення правил безпеки самими ж громадянами. Небезпека пожеж через спалювання сухої трави полягає в тому, що вони швидко поширюються на великі площі та можуть загрожувати не лише знищенню матеріальні цінності, але й спричинити травмування чи загибель людей. На жаль, в цьому році в Чернівецькій області трапився не один такий випадок.

Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок час набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується вдвічі-втричі. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

Щоб не допустити виникнення пожежі через загорання сухої трави, дотримуйтеся правил пожежної безпеки:
– будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;
– не залишайте без нагляду розпалене багаття;
– не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;
– не спалюйте суху траву;

Дотримання правил пожежної безпеки не вимагає жодних надзусиль чи матеріальних витрат, але їх своєчасне й ре¬тельне виконання дозволить вберегтися від біди. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецької області

peredplata