Чернівецькі газівники виставляють споживачам борги, яких насправді немає

«Газівники виставляють мені борг, якого я не допускав!»
Крик душі
«25 серпня цього року отримав поштою «грізне» повідомлення від ТОВ «Чернівцігаззбут», яке мене звинувачує у заборгованості по газу в сумі більше 4 тисяч гривень. Але такого боргу у мене немає і бути не могло, – крик душі 84-літнього мешканця вул. Героїв Майдану, 174 міста Чернівців Семена Петровича Боднаря. – У листі написано, що у випадку непогашення боргу через три дні мою «справу» передадуть до суду. Довелося зібрати всі квитанції з оплати за користування природним газом і йти на прийом до «Газзбуту». У приймальні отримав квиток черговості №107 – черга така, що перших людей не видно. Після години очікування (а я – літня людина) зауважив працівниці, що таким чином не зможу потрапити на прийом, аби вирішити проблему, і за дві доби. До її честі, пожаліла 84-літнього діда й відправила до іншого кабінету, №217, на другий поверх. Але там моїх квитанцій розглядати не стали. Питаю: «Звідки така заборгованість, адже я постійно сплачую за використаний газ». Відповідь: «Ви розумієте, у вас пенсія менша, ми вам пільги дитини війни зберегли. А у вашої дружини пенсія більша, ми їй пільги скасували. Звідси й заборгованість…» Але ж можна було хоча би попередити дружину про скасування пільги!
Але й це ще не все: «Принесіть чек з оплати хоча б частини заборгованості для початку». Через годину я їм приніс чек на 750 гривень. Забравши у мене «грізного» листа, зобов’язали частинами (по 503 гривні 72 копійки) сплачувати незрозумілу для мене заборгованість. Допоможіть з’ясувати, за віщо газівники вимагають з мене такі великі гроші та чи правомірна їхня вимога».
Писк влади
Як повідомили у Центрі обслуговування споживачів «Чернівцігаззбуту», у пана Боднаря зареєстровано газову плиту та водонагрівач. 26 листопада 2015 року Семену Петровичу встановили лічильник обліку спожитого природного газу. Доти було зроблено перерахунок з травня 2015 року до одинадцятого місяця включно. Нарахування на той момент здійснювалися за нормами споживання, визначеними іншим законодавчим актом (постановою). Тому було зроблено перерахунок. Зважаючи на чинне законодавство, на даний момент (станом на 14. 09. 2016 року) законного підтвердження про обов’язкову сплату споживачем постачальнику суми перерахунку (4 346 грн. 39 коп.) немає. Абонент зобов’язаний платити лишень за те, що він реально споживає впродовж місяця.
Від редакції. Отже, Семен Петрович не платитиме боргу, якого у нього немає. Звертаємося до ТОВ «Чернівцігаззбут» з вимогою негайно розібратися у проблемі, повернути споживачу заплачені ним за неіснуючу заборгованість кошти, ліквідувати незаконну реструктуризацію неіснуючого боргу. Та звертаємо увагу на неподобство, про яке йдеться, дотичних правоохоронних структур: допоки внаслідок чийогось невігластва потерпатимуть законослухняні люди?
Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata