Поблизу Чернівців стався нахабний грабунок серед білого дня

Поблизу Чернівців стався нахабний грабунок серед білого дня

Останнім часом на Буковині трапляється чимраз більше резонансних злочинів. Якщо ще кілька років тому розбійні напади були доволі нечастим явищем, то тепер вони стали майже звичними. Але і «майстерність» нападників постійно зростає.

Щоправда, знайти злодіїв вдається вкрай рідко. Переважно, добре сплановані злочини розслідують роками. Але так і можуть залишитися нерозкритими.

В останній день літа, за неофіційною інформацією, поблизу Чернівців трапився черговий надзвичайно зухвалий розбійний напад. Складалося враження, що це кадри якогось американського бойовика, а не українські життєві реалії. Як розповіли місцеві мешканці, такого вони ще ніколи не бачили. Потім люди боялися виходити з хат, бо не знали, чи не спіткає їх таке лихо.

Того дня мешканець села Новий Киселів, що поблизу обласного центру, власною автівкою повертався додому. Коли він звернув із головної траси Чернівці – Мамаївці на свою вулицю, його чекав неприємний «сюрприз».

– Назустріч йому вилетіла автівка з іноземними номерами. Кажуть, на польській реєстрації. Врізається у його автомобіль спереду. І одразу ззаду інший автомобіль блокує його рух, щоб той не зміг втекти, – розповідає місцевий мешканець Сергій. – З автомобілів вибігли люди у масках, розбили скло та щось забрали. У селі подейкують, що у чоловіка відібрали сто тисяч доларів. А сам він займався обміном валюти.

Як вдалося «Погляду» з’ясували з власних джерел, діяли нападники надзвичайно злагоджено та вправно. Для пограбування було обрано глуху вулицю, тому бандити фактично не боялися зайвих свідків. Можливо, це були чоловіки, які мають якийсь досвід бойових дій, спецпризначенці чи колишні правоохоронці.

Заблокувавши автомобіль жертви, вони миттєво розбили автомобільне скло, застосували газ і забрали всю готівку. Згодом підпалили автомобіль, яким спереду врізалися в авто валютника, а на іншій (непошкодженій, яка блокувала позаду виїзд) втекли з місця події. Згодом цю машину знайшли порожньою поблизу річки Прут.

У поліції нам підтвердили, що таке пограбування насправді відбулося. Уточнили також, що напад трапився 31 серпня: «на чоловіка, який їхав власною автівкою, напали невідомі і забрали сумку з грошима».

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж. Також у поліції кажуть, що є певні напрацювання. Але чи допоможуть вони вийти на слід злочинців – покаже час.

Олесь ЗАДНІСТРОВСЬКИЙ

Джерело: https://pogliad.ua

peredplata