«Хто допоможе прийняти будинок в експлуатацію?»

Народна трибуна

Крик душі
«Не можемо поселитися у зведеному за наші кошти будинку, бо постійно чиняться перешкоди стосовно здачі його в експлуатацію, – крик душі майбутніх мешканців 5-го під’їзду будинку №10 по вулиці Рівненській у Чернівцях (від їхнього імені – родина Семенків). – Річ у тім, що, згідно з угодами, укладеними нами з будівельною організацією, під’їзд забудовники планували здати в експлуатацію ще у 2-му кварталі 2015 року. Понадіявшись на дотримання цієї угоди, багато сімей, як і ми, продали своє житло, аби придбати квартири у новобудові. І вже впродовж кількох років живемо у найнятих помешканнях, виплачуючи за це їхнім власникам по кілька тисяч гривень щомісяця. А вже понад рік мали б мешкати у власних квартирах 5-го під’їзду. Прикрим є той факт, що майже три місяці минуло, як всі роботи там завершено. Однак в експлуатацію він не зданий – з’ясовується, що міська влада ніяк не збере комісію, котра б цей об’єкт прийняла. А ще нам стало відомо, що існують непорозуміння між керівництвом Чернівців та будівельною компанією, котра зводила нам житло, і саме тому мусять потерпати пересічні громадяни…

Допоможіть якось вплинути на тих, від кого залежить прийняття об’єкта в експлуатацію. В іншому випадку ми готові вжити радикальніших заходів, аж до страйку перед мерією, перекриття доріг тощо»

Писк влади

Як пояснюють в управлінні капітального будівництва департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради, питання зовсім не в комісії міської ради. Декларація на реєстрацію готовності об’єкта не може бути подана, оскільки будівельна організація (підрядник) відмовляється сплатити законну пайову частку на розвиток інфраструктури міста, як це роблять усі інші забудовники. Це не є окремою вимогою саме до цього забудовника.

Сплата пайової частки за те, що організація провадить комерційну діяльність, передбачена законодавством. А ця вимога якраз і не виконана. Саме тому не слід налаштовувати людей проти міської влади, а виконати вимоги закону.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata