Рятувальники навчають буковинців правил пожежної безпеки у побуті

Від початку року на території області сталася 791 пожежа, значна частина яких мала місце у житловому секторі. Причиною виникнення цих пожеж стали різні чинники, проте у більшості випадків загоранню і значним матеріальним втратам можна було б запобігти, якби жителі не ігнорували правила пожежної безпеки та відповідальніше ставилися до їх виконання. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Тому з метою покращення обізнаності громадян та попередження виникнення пожеж в оселях буковинців працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області 28 листопада здійснили рейд у житловому секторі Новоселицького та Сокирянського районів.
Під час обходу помешкань рятувальники нагадали місцевим жителям правила пожежної безпеки у побуті, розповіли про причини виникнення пожеж та їх наслідки, роз’яснили, як діяти у разі виникнення загорання в будинку. Працівники Управління ДСНС наголосили місцевим жителям, що під час опалювального сезону важливо перевіряти справність електрообігрівачів та печей, які використовують люди для обігріву власних помешкань, не користуватися печами, у яких виникли тріщини. Окрім цього, вогнеборці також закликали батьків навчити правил безпечної поведінки дітей та дати їм ті знання, які допоможуть їм вберегтися від пожежі у майбутньому.
Всього під час рейду рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу в 4 населених пунктах області (м. Новоселиця та с. Шишківці, с. Білоусівка, с. Михалкове Сокирянського району) і вручили місцевим жителям інформаційні листівки на протипожежну тематику.

peredplata