Буковинські рятувальники вибороли перше місце на відкритих змаганнях з пошукового туризму

Буковинські рятувальники вибороли перше місце на відкритих змаганнях з пошукового туризму З 25 по 27 листопада на території турбази «Черемош» у Вижницькому районі відбулися відкриті зональні змагання зі спортивного туризму «Пошуково-рятувальні роботи – 2016», у яких взяли участь представники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, а також інші команди із Чернівецької, Івано-Франківської та Львівської областей. Метою проведення даних змагань було відпрацювання взаємодії між пошуково-рятувальними підрозділами та покращення технічних вмінь та навичок учасників під час виконання гірничих робіт. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Змагання проводилися у формі крос-походу. Учасники повинні були пройти всі контрольні пункти, на кожному з яких перевірялось певне вміння: кидання рятувального кільця, надання долікарської допомоги умовному потерпілому та транспортування його у гірській місцевості, визначення місця за координатами та топографічні завдання. Під час подолання дистанцій команди працювали у спеціальному гірничому спорядженні, а обов’язковою умовою було проходження всіх контрольних пунктів.
За результатами змагань найкращими виявилися рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Друге місце посіла збірна команда Новоселицького районного будинку дитячої та юнацької творчості, а третіми стали фахівці пошуково-рятувальної частини загону технічної служби Головного Управління ДСНС України у Львівській області. Переможців змагань нагородили почесними грамотами та цінними призами.

peredplata