На Буковині вже цього року сталось 56 пожеж і загинуло 10 людей

В зимовий період рятувальники ДСНС фіксують різке збільшення кількості пожеж у житловому секторі, які часто призводять до трагічних наслідків. Загалом від початку року внаслідок пожеж загинула вже 171 особа, а постраждало — 100. Зокрема, у Чернівецькій області сталось 56 пожеж і загинуло 10 людей. Про це повідомляє Чернівецький міський відділ УДСНС.

На Буковині вже  цього року сталось 56 пожеж і загинуло 10 людей

Аби попередити виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій через порушення правил пожежної безпеки у побуті та в рамках акції «Вбережемо житло від пожеж», , рятувальники Чернівецького міського відділу спільно з представниками ПП «Регіон центр» 18 січня провели профілактичний рейд у приватному житловому секторі міста.

Під час бесід рятувальники розповіли громадянам основні правила пожежної безпеки під час експлуатації печей, електрообігрівальних приладів та газового обладнання.

Фахівці ДСНС України наголосили на тому, що не можна лишати печі, які топляться, без нагляду, а також користуватися печами з тріщинами та іншими ушкодженнями. Заборонено сушити на печах чи на електрообігрівачах одяг чи інші матеріали. Також до негативних наслідків може призвести розпалювання печей легкозаймистими та горючими рідинами. Не варто вмикати одночасно багато електроприладів у подовжувач, адже електромережа може не витримати перевантаження – коротке замикання електропроводки, в свою чергу, може спровокувати пожежу.

У випадку пожежі дзвоніть 101!!!

peredplata