Відбувся урочистий мітинг на вшанування воїнів-афганців

Сьогодні біля пам’ятника буковинцям, які загинули в Афганістані, відбувся традиційний урочистий мітинг на вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 23-ої річниці виведення військ з Афганістану.

Ветерани Афганістану, учасники бойових дій в «гарячих точках» планети та миротворчих місій пройшли урочистою ходою Проспектом Незалежності до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, де їх вже зустрічала почесна варта, представники влади та громадськості, які зібралися, щоб вшанувати сьогоднішню славну дату. Розпочався мітинг молебнем представників різних релігійних конфесій за загиблими на території інших держав буковинцями.

Згодом присутні на мітингу воїни-афганці, представники влади та громадськості під звуки військового оркестру поклали вінки та квіти до пам’ятника. Пам’ять померлих вшанували хвилиною мовчання. З промовами до усіх присутніх на мітингу звернулися голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, керуючий справами Чернівецької обласної ради Аркадій Мойсей, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин та голова обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Станіслав Козак. Завершився урочистий мітинг серією салютних гвинтівкових залпів на шану тих, хто в мирний час потрапив на поле війни на території іншої держави і з честю виконав свій громадянський обов’язок.

peredplata