Пам’ятай про Крути

16 січня 2012 року Станиця Чернівці Пласту – Національної скаутської організації України спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА та студентським парламентом Буковини провели першу історичну гру-квест «Пам’ятай про Крути» для студентів міста.

Урочисте відкриття заходу та початок гри відбулись16 лютого о 14:00 у 33-ій аудиторії 14-го корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Гра закінчилась 0 17:00 і поки журі підраховувало бали, учасники гри переглядали фільм «Імена на мармурі» – естонський аналог українських Крут.

Історична гра-квест \”Пам’ятай про Крути\” вперше проводилась у Чернівцях з метою залучення якнайбільшого числа молоді міста до відзначення 94-ї річниці бою біля станції Крути – одного з найяскравіших спалахів національно-визвольної боротьби українців у XX столітті. Завданнями урочистостей є відтворення перебігу подій, ознайомлення молоді з історичними подіями 16 (29) січня 1918 р., плекання патріотизму через вивчення героїчного минулого свого народу, пропагування здорового способу життя, розвиток логічного мислення молоді.

Захід відбувся 16 лютого в центральній частині міста. Команди шукали ключові точки на розданих їм мапах міста 1918-го року. На кожній точці вони відповідали на запитання та виконували завдання інструкторів. За кожне правильно виконане завдання команда отримувала бали, за максимальною кількістю яких і визначали переможців квесту. Також враховувався час проходження учасниками маршруту. По закінченню гри команди грілись чаєм та смакували солодощами. О 17:00 почався показ фільму «Імена на мармурі», який зображує події в Естонії, аналогічні до українського бою під Крутами. Після завершення перегляду фільму було народжено найкращих. Переможцями стали: третє місце – команда ЧТЕІ КНТЕУ, друге – Чернівецький політехнічний коледж, перше місце – студенти Буковинського державного фінансового університету.

Загалом у квесті взяли участь 7 команд. Крім команд переможниць, ще студенти Буковинського державного медичного університету, Чернівецького коледжу Львівського національного архітектурного університету, медичного коледжу «Монада», Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу.
Команди переможців гри отримали дипломи та призи (сертифікати, люб’язно надані ТРЦ \”DEPOt\”, боулінг-клубом \”Турбіна\” та скеледромомом «Соколиний камінь» у ТРЦ \”Панорама\”).

Організатори висловлюють щиру подяку за сприяння у проведенні гри головному спонсору ТОВ «Рома» та Чернівецькому національному університету імені Юрія Федьковича.

peredplata