У Чернівцях і 87-літні декларують доходи

Кампанія декларування наближається до свого завершення, – до 3 травня залишились лічені дні. Про це повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

З початку року до Чернівецької ОДПІ 2311 громадян подали декларації про майновий стан і доходи, з них 1901 – чернівчани та 410 жителів Глибоцького району. Загальна сума задекларованих доходів складає 105,7 млн. грн.

Серед чернівецьких декларантів чимало громадян поважного віку, – навіть 87- літні мешканці обласного центру звітують про отримані доходи і сплачують податки.

Нещодавно до Центру обслуговування платників Чернівецької ОДПІ завітав 87-річний чоловік, щоб подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податки. Виявляється, торік він протягом кількох місяців здавав власну квартиру в оренду. Саме цей прибуток дідусь прийшов задекларувати. Декларацію він заповнив майже без сторонньої допомоги, що є додатковим свідченням максимального спрощення її форми. До слова, не чекаючи визначеного терміну, декларант сплатив належні суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Чернівецька ОДПІ закликає громадян вчасно, не відкладаючи на останній день, задекларувати свої доходи та дякує усім громадянам, які свідомо виконують свій громадянський обов’язок.

peredplata