Чернівецькі танцюристи – одні з кращих

Вчора у Івано-Франківську завершився 22-й фестиваль естрадно-спортивного танцю “Фест – 2012″. На святкове дійство з’їхалися 17 дитячих танцювальних колективів з Києва, Одеси, Хмельницького, Черкас та інших міст України. Успішно виступили на ньому і два колективи з Чернівців, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю ЧМР.

Учасники народного аматорського колективу сучасного танцю “Алегро”, який вже 15 років діє при Центральному Палаці культури (кер. Світлана та Анна Марчак), вибороли диплом І-го ступеня. Крім того, одна з 4-ох представлених ними на фестиваль хореографічних постановок потрапила до 10-ки найкращих, на відзнаку чого юним танцюристам було вручено почесний кубок.

А от хореографічна композиція «Пам’ять», поставлена на військову тематику Галиною Купченко, керівником дитячого колективу «Арабески» Палацу «Юність Буковини», була удостоєна гран-прі Івано-Франківського фестивалю. Крім того, і його учасники також отримали дипломи І-го ступеня.

Як повідомив директор Центрального палацу культури м.Чернівців Петро Муха, такі високі успіхи – не новина для чернівецьких юних танцюристів. Вихованці танцювальних студій нашого міста вже давно і дуже добре відомі не лише в Україні, але й за кордоном. Наприклад, зі щорічного фестивалю-конкурсу, що проходить в місті-побратимі Чернівців, польському Коніні, вони ще ніколи не поверталися без нагород.

peredplata