На Буковині побільшає зайців

Як повідомили в Державній екологічній інспекції в Чернівецькій області, для охорони та збереження зайця-русака на території краю фахівцями Інспекції із залученням представників відповідних установ та організацій та громадськості проведено контрольні перевірки обліку диких тварин, зокрема, зайця-русака у Кіцманській, Сторожинецькій, Заставнівській, Хотинській районних організаціях Українського товариства мисливців та рибалок.

За результатами контрольної таксації виявлено низку розбіжностей в бік завищення райрадами товариства мисливців та рибалок кількості облікованих пушних тварин. В результаті контрольного обліку розраховано чисельність зайця-русака та внесено зміни у звітні дані.

Під час контрольної таксації на території Заставнівської та Кіцманської районних організацій виявлено незаконні знаряддя лову – петлі на зайця-русака. Всі незаконні знаряддя лову знешкоджені. Мисливський сезон на полювання закінчився, проте Державною екологічною інспекцією в Чернівецькій області під час проведення контрольного обліку диких тварин зафіксовано й факти порушення вимог Закону України “Про мисливське господарство та полювання”, порушників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нині на часі вирішення питання необхідності вжиття користувачами мисливських угідь заходів щодо збільшення оптимальної чисельності зайця-русака. Державною екологічною інспекцією розглядається можливість обмеження полювання на зайця-русака в окремих місцях в період сезону полювання 2012-2013 років, а також збільшення площ відновлювальних майданчиків. Крім цього, ініціюються заходи щодо зменшення дозволених днів полювання на зайця-русака. Буковинські екологи закликають користувачів мисливських угідь, єгерську службу, лісову охорону посилити контроль щодо запобігання проявів браконьєрства, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata