Кількість безробітних у Чернівецькій області зменшилась

За даними державної служби зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних по Чернівецькій області на кінець травня п.р. становила 7,6 тис. осіб і за місяць зменшилася на 4,7%.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за травень п.р. порівняно з квітнем п.р. зменшився на 0,1 в.п. і на кінець місяця становив 1,3% від кількості населення працездатного віку. Про це інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами-підприємцями до державної служби зайнятості, наприкінці травня п.р. становила 1214 одиниць, і порівняно з квітнем п.р. збільшилася на 2,3%.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) наприкінці травня п.р. становило 6 осіб, що на 1 особу менше, ніж на кінець квітня п.р.

Середній розмір допомоги по безробіттю в травні п.р. зменшився порівняно з квітнем п.р. на 1,7% і становив 1667,5 грн, що в 1,9 раза менше, ніж законодавчо визначений розмір мінімальної заробітної плати (3200 грн).

peredplata