Чоловіка, який жартував про замінування, госпіталізовано до психіатричного закладу

Чоловіка, який жартував про замінування, госпіталізовано до психіатричного закладу Шевченківський районний суд м. Чернівці задовольнив клопотання керівника Чернівецької місцевої прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру до 48-річного мешканця с. Нові Драчинці Кіцманського району, який надавав правоохоронцям завідомо неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадян.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.
Так, 10.09.2016 чоловік зателефонував на спецлінію «102» чергової частини ГУНП в Чернівецькій області та повідомив неправдиву інформацію про наміри встановлення невідомими особами вибухового пристрою у будівлі ВАТ «Туристичний комплекс Черемош».

Подібні жарти дестабілізують роботу державних та правоохоронних органів. Задля перевірки достовірності інформації та попередження негативних наслідків залучається велика кількість правоохоронців, вживаються заходи до евакуації громадян з можливого джерела небезпеки, а це потребує значних фінансових та людських ресурсів.

Також у ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник страждає психічним розладом, про що засвідчують результати судової психолого-психіатричної експертизи.

Саме результати цієї експертизи стали підставою для клопотання прокуратури перед судом про примусове лікування чоловіка.

peredplata