Виробничий травматизм на Буковині зменшився

З початку року на підприємствах Чернівецької області сталося 15 нещасних випадків, два з яких – зі смертельним наслідком. Про це повідомляє Управління Держпраці у Чернівецькій області.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, виробничий травматизм в регіоні зменшився: у січні-червні 2016 року сталося 18 нещасних випадків, у тому числі, шість із них – зі смертельним наслідком

Найбільша кількість травмувань на виробництві цьогоріч мала місце у Чернівцях (7 випадків) та Вижницькому районі (4 випадки).

По одному нещасному випадку зареєстровано у Хотинському, Заставнівському та Глибоцькому районах.

Не було зареєстровано жодного нещасного випадку на підприємствах, в установах та організаціях Герцаївського, Кіцманського, Кельменецького, Новоселицького, Путильського, Сокирянського, Сторожинецького районів.

Найбільше випадків травмувань працівників – на підприємствах соціально-культурної сфери (7);

на підприємствах автомобільного транспорту – (2);

по одному випадку – на підприємствах пошти та зв’язку, енергетики, будівництва, виробництві деревини та виробів з деревини, лісозаготівлі, сільського господарства.

Найчастіше випадки травмувань працівників стаються через організаційні причини , зокрема, через невиконання працівниками посадових інструкцій, інструкцій з охорони праці, внаслідок порушення технологічних процесів, трудової дисципліни.

peredplata