На Буковині служба зайнятості здійснює профвідбір для роботодавців

На Буковині служба зайнятості здійснює профвідбір для роботодавців Якісний підбір персоналу – важлива складова успіху діяльності будь-якого підприємства. Для ефективного вирішення цього питання центр зайнятості має підготовлених спеціалістів та сучасну матеріально технічну базу, інформаційно-автоматизовану базу даних працівників різного профілю. Про це повідомляє в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

«Допомога роботодавцям у вирішенні кадрових питань на їх замовлення передбачає кілька напрямків роботи спеціалістів служби зайнятості, головними з яких є проведення підбору претендентів на вакантні посади із числа громадян, які перебувають на обліку в службі зайнятості та професійний відбір на вільні робочі місця з використанням сучасних психологічно-діагностичних методик» – зазначає Любов Кожолянко.

За словами директора обласного центру зайнятості, спеціаліст з профорієнтації центру зайнятості проводить тестування претендентів з використанням психодіагностичних методик, які визначають індивідуальні психофізіологічні особливості людини та професійні якості, оцінює та інтерпретує результати. Якщо претендент не має необхідної професійної підготовки, але за результатами професійного відбору відповідає вимогам роботодавця, то, у разі необхідності, можлива професійна підготовка, перепідготовка чи підвищення кваліфікації в т. ч. на базі центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України або ж організація стажування безпосередньо на робочому місці.

Перевагами професійного відбору для роботодавців є:

· відбір найбільш підходящих претендентів, відповідно до особливостей поданої вакансії та вимог роботодавця;

· надання роботодавцю рекомендацій на кожну особу, яка претендує на вакантну посаду;

· здійснення оптимальної розстановки кадрів, які працюють на підприємстві;

· можливий подальший підбір кадрів з урахуванням особливостей вже сформованого колективу;

· застосування результатів при проходженні стажування, професійного навчання на замовлення роботодавців.

«Правильно організований профвідбір сприяє підвищенню рівня професіоналізму та працездатності працівників» – наголошує Любов Кожолянко.

З початку 2017 року 27 роботодавців області отримали 31 послугу з професійного відбору. Психодіагностичне тестування пройшов 71 претендент на вакансії, з них роботодавці обрали тих фахівців, які найбільше відповідали їхнім вимогам. Замовити послугу з профвідбору можна у найближчому центрі зайнятості. Усі послуги служба зайнятості надає безкоштовно.

peredplata