Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини запрошує на зустрічі

13 вересня о 18.00 в приміщенні МЕДІА-ЦЕНТРУ (зала колишнього готелю BelleVue), вул. О.Кобилянської, 2, 2-й поверх, відбудеться зустріч-спілкування із членами делегації Єврейської громади м. Дюссельдорф (ФРН) під назвою: «Від Пруту до Рейну. Доля чернівецьких євреїв у спогадах очевидців та презентаціях школярів».

Захід проводиться в рамках проекту «Буковинські пори року», який фінансується Міністерством закордонних справ ФРН й має на меті розкришення культурної та освітньої співпраці між містами Дюссельдорф та Чернівці, а також в рамках співпраці між Чернівецькою гімназією №1 імені Т.Г.Шевченка та Гімназією імені Альберта Ейнштейна м. Дюссельдорф.

Організаторами заходу виступають: Єврейська громада м. Дюссельдорф, Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини, Єврейська громада Чернівецької області, та Чернівецька гімназія №1 імені Т.Г.Шевченка.

В заході візьмуть участь члени правління Єврейської громади м. Дюссельдорф, особи з чернівецьким корінням, пани ГербертРубінштейн та д-р Адріан Флор, які ознайомлять присутність із діяльністю своєї громади, а також розкажуть про непростий життєвий шлях своїх родин.

Вчителі та учні Чернівецької гімназії №1 імені Т.Г.Шевченка покажуть присутнім підготовлені ними презентації про довоєнні Чернівці та визначних постатей нашого міста, доля яких пов’язана із м. Дюссельдорф.

Мова заходу – українська, німецька.

peredplata