Місцеві громади Чернівеччини від ліцензій на продаж тютюну та алкоголю отримали майже 9,1 млн. грн.

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, впродовж січня – серпня 2017 року, за ліцензування оптової(роздрібної) торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами надійшло до місцевих скарбниць Буковини майже 9,1 млн гривень.

Станом на 1 вересня 2017 року усього в області діє 4905 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, які отримали 2197 суб’єктів господарської діяльності.

Упродовж січня-вересня 2017 року суб’єкти господарювання області отримали 3632 ліцензії, з них 2089 – на право здійснення торгівлі у роздріб алкогольних напоїв та 1543 – тютюнових виробів.

В рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, упродовж восьми місяців 2017 року проведено 153 фактичних перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Найбільш поширеними порушеннями були роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін – 64 випадки, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності відповідних ліцензій – 21 випадок, порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку – 6 випадків, а також зберігання та реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку, роздрібна торгівля алкогольними напоями через ЕККА не зазначений у ліцензії та ін.

За продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами були анульовані. Крім того, у зв’язку з відсутністю чергового квартального платежу призупинено дію 114 ліцензій.

За результатами проведених перевірок складено 394 адміністративних протоколи на загальну суму 3,5 млн.грн. За порушення вимог Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» застосовано фінансових санкцій на загальну суму 6,5 млн.грн.

Зареєстровано 7 кримінальних провадження за статтями 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збуту підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, вилучено підакцизних товарів на загальну суму 22,2 млн.грн.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області нагадують, що на офіційному порталі територіальних органів, сформовано та постійно оновлюється \”Реєстр виданих, призупинених та анульованих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами\”. Тобто, кожен буковинець може пересвідчитись щодо наявності ліцензій у продавців підакцизної продукції.

З даною інформацією можна ознайомитись в розділі «Реєстри» за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy

peredplata