На Буковині проводяться перевірки нічних клубів, ресторанів та інших розважальних закладів

На Буковині проводяться перевірки нічних клубів, ресторанів та інших розважальних закладівДержавна інспекція техногенної безпеки посилила профілактичну роботу в культурно-розважальних закладах, зокрема нічних клубах, ресторанах та інших розважальних закладах з масовим перебуванням людей аби не допустити випадків подібних до бразильського, де внаслідок пожежі 27 січня у нічному клубі Санта-Марії \”Кісс\” в Бразилії виникла пожежа, у результаті якої загинуло понад 200 людей.

Перевірки проводяться і на Буковині, де розташовано 235 таких розважальних закладів, із них 19 нічних клубів, 157 ресторанів та 59 інших розважальних закладів з масовим перебуванням людей. На сьогоднішній день, працівники Чернівецького міського відділу Управління Держтехногенбезпеки у Чернівецькій області продовжують проводити позапланові перевірки вищезазначених закладів з метою дотримання та виконання вимог пожежної та техногенної безпеки.

Станом на 21 лютого інженерно-інспекторським складом Управління вже перевірено 193 культурно-розважальні заклади, відповідно керівникам закладів вручено приписи про усунення порушень вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту. За порушення правил пожежної безпеки, виявлених під час перевірки, притягнуто до адміністративної відповідальності більше 150 осіб.
В ході перевірки особливу увагу звертається на стан та наявність шляхів евакуації, справність електрогосподарства, наявність та працездатність зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання, наявність вогнегасників та планів евакуації людей у випадку пожежі. Також додатково працівниками ЧМВ Управління Держтехногенбезпеки проводяться інструктажі з обслуговуючим персоналом щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки.

З метою ефективного впливу на свідомість громадян до таких перевірок залучаються також представники місцевого телебачення. Керівництво Управління Держтехногенбезпеки звертається до керівників закладів в яких склався незадовільний протипожежний стан, негайно виправити ситуацію, аби запобігти виникненню пожеж та загибелі людей – повідомляє Чернівецький міський відділ Управління Держтехногенбезпеки у Чернівецькій області.

peredplata