За фінансування тероризму – 10 років за ґратами

За фінансування тероризму - 10 років за ґратами

Прокуратурою Чернівецької області здійснювалось процесуальне керівництво та підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом фінансування жителькою Луганської області терористичної організації.

Під час спеціального досудового розслідування, яке проводило УСБУ у Чернівецькій області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що 58-річна уродженка м. Сорокине Луганської області є членом так званої терористичної організації «ЛНР» та з травня 2014 року по теперішній час здійснює виконання покладених на неї функцій, а саме: веде облік матеріальних активів терористів; складає та подає до так званих «контролюючих органів «ЛНР» фінансову звітність; проводить фінансові операції з нарахування та видачі грошових коштів терористам.

Крім цього, в січні 2015 року вказана громадянка, за попередньою змовою з своїм сином, створили фінансову установу по наданню послуг з обміну валют, здійсненню переказів громадянам, які проживають на непідконтрольній Україні території Луганської області, в тому числі і для учасників терористичної організації «ЛНР».

Під час спеціального судового розгляду Шевченківський районний суд м. Чернівці погодився з доводами прокурора і визнав винною пособницю терористів у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму) та засудив її до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій та здійснювати фінансово-господарську діяльність строком на 3 роки та з конфіскацією належного їй майна. Наразі жінка переховується від органів слідства і продовжує свою злочинну діяльність у лавах незаконного збройного формування.

peredplata