3 жовтня планують прийняти реформу пенсійної системи

Український Парламент мав усі можливості на минулому тижні ухвалити рішення щодо нової пенсійної системи, яка б дала можливість пенсіонерам отримати вищі пенсії. Люди чекали цього роками. І ось стає відомо, що депутати вирішили перенести розгляд реформи на 3 жовтня. Про важливість прийняття пенсійної реформи та наслідки законодавчих змін ми попросили прокоментувати начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайла Романіва:

– Підвищення пенсій шляхом їхнього осучаснення, у комплексі з проведенням очікуваних змін, які відновлюють функціонування пенсійної системи, є важливим кроком на шляху належного грошового забезпечення пенсіонерів.

Як знаєте, минулого тижня наші депутати не прийняли пенсійний законопроект. Проте можливість ухвалити пенсійну реформу, яка змінить існуючу пенсійну систему, дозволить запровадити автоматичне осучаснення пенсій. Якщо 3 жовтня реформу таки приймуть, то фахівці пенсійної служби змобілізують усі сили та проведуть перерахунки пенсій.

І варто зауважити, що це дуже не просте завдання, однак ми докладемо усіх зусиль, аби впоратись. Натомість якщо прийняття законопроекту знову затягнеться, то навіть за величезного бажання і докладання надлюдських зусиль, ми не зможемо перерахувати жовтневі пенсії.

Тому ще раз зауважу, що найголовніше нині – аби депутатський корпус таки згуртувався та прийняв пенсійну реформу, адже такий крок закладає раціональні економічні механізми, які збалансують пенсійну систему та зроблять її самодостатньою в середньостроковій перспективі.

peredplata