Буковинська земля в бюджетоформуючих платежах місцевих громад займає третє місце

Від плати за землю впродовж дев’яти місяців 2017 року до місцевих бюджетів Буковини надійшло понад 215,9 млн. грн. Цьогоріч плата за землю в області у порівнянні з січнем-вереснем 2016 року зросла на 26,3 млн. грн. Варто зазначити, що наразі плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів, дещо поступаючись податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку – підкреслює в.о.начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак – інформує Головне управління ДФС у Чернівецькій області.

В цілому, значний приріст надходжень сплати за землю зафіксований як по юридичними так і фізичними особами.

Внесок юридичних осіб, які у своїй господарській діяльності використовують землю до регіональної казни – 148,8 млн. грн. Відтак, підприємства, фірми та організації цього року збільшили сплату орендної плати за землю на 13,8 млн. грн.

Фізичні особи поповнили місцеві бюджети Буковини на 67,1 мільйона гривень плати за землю, що на 12,6 млн. грн. більше проти минулорічних показників.
Спостерігаючи таку позитивну динаміку можна стверджувати, що громади Буковини мають всі підстави для впевненого прогнозу щодо отримання вагомих коштів від плати за землю в свої бюджети не лише за підсумками дев’яти місяців поточного року, а й на перспективу – підсумував в.о. начальника фіскальної служби Буковини Віталій Шпак.

peredplata