Обладнайте гардероб для студентів!

«Не маємо де залишати верхній одяг, коли звертаємося до лікарів нашої студентської поліклініки (корпус №2, вул. Чапаєва, 34), тому змушені пос-тійно носитись з пальтами, шубами та куртками сюди-туди, — крик душі Олега Б., Людмили В., Іванни К., – п’ятикурсників ЧНУ ім. Ю. Федьковича. – До того ж, у цьому корпусі ніде немає навіть дзеркала, аби привести себе до порядку після прийому в лікаря, тож іноді навіть причісуємося, дивлячись у скельця окулярів своїх друзів… Цікаво, скільком ще поколінням нашого навчального закладу доведеться зазнавати таких незручностей у поліклініці?»

Заступник начальника управ-ління здоров’я Чернівецької міської ради Любов Миколаївна Бабаєнко:
— На жаль, ми не маємо типової по-ліклініки для обслуговування студентів, і приміщення, розташоване по вул. Чапаєва, віддали їм, бо існуючий корпус по вул. Стеценка не міг всіх обслуговувати (наразі поліклініка, за словами п. Любові, обслуговує приблизно 34 тисячі студентів – Н.Б.)
Отож для надання медичної допомоги ми виходимо з можливостей, які маємо. А площі корпусу, про який йдеться, не дозволяють облаштувати там ще й гардеробну. Саме тому пацієнти роздягаються у кабінеті лікаря (?!). Стосовно дзеркала, я дам доручення головному лікарю, аби розглянула це звернення та подала свої пропозиції.
Ми не вправі збільшувати кількість штатних працівників, адже за наявності гардеробу ще має бути й людина, яка би там працювала.
Стосовно ж санітарно-гігієнічних вимог, досі санепідеміологи не винесли жодного припису щодо необхідності облаштування гардеробної.

Головний лікар міської санітарно-епідеміологічної станції Сергій Іванович Торський:
— Відповідно до Постанови Кабінету міністрів, лікувальні заклади ми перевіряємо раз на 2 роки. Для позапланової перевірки необхідно надіслати інформаційний запит та обґрунтувати причини її необхідності. Це стосується й поліклініки №5 (студентської). Чому в управлінні охорони здоров’я вважають, що відсутність гардеробу та здійснення медиками прийому пацієнтів у верхньому одязі не є порушенням санітарних норм, я не знаю.
Від редакції. Просимо головного лікаря міськСЕС вважати цю публікацію нашим офіційним зверненням та вжити заходів щодо до-тримання міською поліклінікою №5 чинних санітарних норм і правил утримання медичних (лікувальних) закладів.

peredplata