Як мають діяти аварійні служби?

«Від світанку аж до 15 години дня 11 березня, у неділю, ми змушені були потерпати через відсутність електричного освітлення, а потім і тепла, бо аварійна служба «Чернівціобленерго» виявилась безпорадною, — крик душі мешканців 6-під’їздного п’ятиповерхового будинку №127 по проспекту Незалежності у Чернівцях. – Ще вдосвіта ми викликали через диспетчера тамтешніх працівників. Але вони навіть не орієнтувались, де роз-міщений розподільчий щит. З’ясувавши, що він у підвальному приміщенні та залитий водою, не могли до нього дістатися і просили у людей гумові чоботи (?!). Ми виходили з квартир та в свою чергу просили їх зв’язатися з аварійними службами «Чернівцітеплокомуненерго» та водоканалу, аби з’ясувати походження води, що залила щитову, та чимшвидше відновити електро- та теплопостачання будинку. На наше здивування, там відповіли, що викликати і працівників водоканалу, і тепловиків маємо ми самі. А ще порадили телефонувати до міської ради, бо яка їм справа до того, що будинок без світла. Приїхали, глянули – а зробити нічого не можуть. Крім того, вони, мовляв, не міські мешканці, а живуть у селі…
Через таку «професійність» ми телефонували хто куди і кому міг, й врешті і електро-, і теплопостачання нам відновили. Але за цей час попсувались продукти у морозильних камерах, не було можливості користуватися і електропобутовими приладами, а був ви-хідний день… Допоможіть з’ясувати, хто у Чернівцях відповідає за роботу аварійних служб? Куди звертатися, аби отримати фахову допомогу у випадку надзвичайної ситуації?»

Володимир Самолюк, начальник управління з питань НС міської ради:
— «15-80» — це номер аварійно-диспетчерської служби, яка, відповідно до розпорядження секретаря Чернівецької міської ради, координує діяльність всіх аварійних служб міста.
Диспетчери цієї служби зобов’язані зафіксувати звернення, записати контактні телефони громадян та, оперативно зв’язавшись з відповідними структурами, скерувати їх для ліквідації надзвичайних ситуацій, що стосуються порушення належного функціонування систем життєзабезпечення міста.
Наталія Брянська

peredplata