За вандалізм каратимуть

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону від 12.10.2017 N 7200 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо охорони майна від псування або знищення)».
Зокрема, пропонується ввести адміністративну відповідальність за умисне знищення або пошкодження державного, комунального майна. Так, згідно із законопроектом умисне знищення або пошкодження державного, комунального майна каратиметься штрафом від 10 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин, або виправними роботами на строк до 2 місяців.
Разом з тим пропонується підвищити розмір штрафу, який передбачений ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу за умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах. Розмір штрафу за відповідне порушення становитиме від 50 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз – до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
Відсутність в КУпАП норми, яка передбачає покарання за вандалізм, сприяє збільшенню злочинності та незахищеності державного і комунального майна.

Про це повідомляє Людмила ПИЛИПІВ провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області.

peredplata