У Чернівцях триває проект для випускників «Планування кар’єри – запорука успішного майбутнього»

У Чернівцях триває проект для випускників «Планування кар’єри – запорука успішного майбутнього» Для навчання випускників ПТНЗ та ВНЗ сучасних методів пошуку роботи, вже другий рік поспіль в рамках проекту Чернівецького обласного центру зайнятості «Планування кар’єри – запорука успішного майбутнього» проводяться лекції, відеолекторії, інтерактивні заходи. Про це повідомляє заступник директора-начальник відділу організації надання соціальних послуг Марія Кобєлєва.

За статистикою істотна частина українських безробітних – це молоді люди, які тільки-но закінчили навчання, отримали професію чи спеціальність і не можуть працевлаштуватися. Випускники розгублюються, не знають, як і де шукати вакансії, як складати резюме, проходити співбесіду з роботодавцем. Тим часом ці навички дуже важливі.

«Головна тенденція останніх років – орієнтація роботодавця на знання і навички молодого спеціаліста. Проти молодих кандидатів грає недоречна скромність, коли вони стверджують, що не мають досвіду роботи. Тим часом будь-який підробіток або практика – це той досвід, на підставі якого роботодавцю буде простіше скласти думку про претендента на робоче місце. Тож допомогти молодим фахівцям – завдання служби зайнятості», – наголошує М. Кобєлєва.

До прикладу, в жовтні 2017 року проведено чотири відеолекторії «Сучасні методи пошуку роботи» для 79 учнів Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу. Учнівська молодь ознайомилась з джерелами пошуку вакансій, переглянула навчальні відеоматеріали Skills Academy, сюжети зі створеного за сприяння Державної служби зайнятості анімаційного серіалу «Пошук роботи», які допоможуть майбутнім випускникам у складанні резюме й записі відеорезюме та підготуватися до співбесіди з роботодавцями.

У рамках проекту заплановано провести ще кілька семінарів «Сучасні методи пошуку роботи» на базі Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу та записати відеорезюме випускників. Сподіваємося на збільшення конкурентоспроможності випускників ліцею та реалізацію професійної кар’єри за обраною спеціальністю.

peredplata