Василя Продана не підтримали депутати

Василя Продана не підтримали депутати Депутати не підтримали пропозицію міського голови про обрання секретаря
Про це повідомляє прес-служба міськради.
Депутати не підтримали пропозицію міського голови Олексія Каспрука про внесення в порядок денний 41 сесії питання про обрання секретарем Чернівецької міської ради Василя Продана. За розгляд цього питання на цій сесії проголосувало лише 10 депутатів.

Олексій Каспрук повідомив, що 28 вересня було отримано звернення про внесення на розгляд ради пропозиції щодо обрання секретарем міської ради Василя Продана, яке підписав 21 депутат. У той же день був оприлюднений відповідний проект рішення міської ради. Через 20 днів після оприлюднення цього проекту рішення рада має право його розглядати. «Тому пропоную включити цей проект рішення в порядок денний 41 сесії, зробити перерву в її роботі для розгляду цього проекту відповідно до вимог Регламенту міської ради на засіданнях постійних комісій і після цього провести голосування. Тобто проект буде розглянуто з дотриманням усіх вимог закону: є 21 підпис депутата за розгляд питання, пройшло 20 днів оприлюднення,буде обговорення в комісіях, таємне голосування», – зазначив Олексій Каспрук.

Однак, представники фракції « Рідне місто» заявили,що відмовляються розглядати обрання секретарем Василя Продана на поточній сесії, оскільки вважають, що це є порушенням Регламенту міської ради.

Відповідно до пункту 1 статті 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», секретар ради обирається радою з числа її депутатів на строк повноважень ради. В разі, якщо рада не підтримала кандидатуру на посаду секретаря ради, запропоновану міським головою, пропозиція щодо кандидатури секретаря ради може вноситись на розгляд не менш як половиною депутатів від загального складу відповідної ради.

Згідно до п.3 ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш, як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

У ст. 54 Регламенту Чернівецької міської ради передбачено, що внесення змін, додаткових питань та доповнень до порядку денного пленарного засідання після його затвердження, черговості розгляду питань та повернення до вже розглянутих на пленарному засіданні питань виноситься за рішенням більше половини депутатів від загального складу Ради. Додаткові питання розглядаються відповідною профільною постійною комісією Ради у перерві пленарного засідання Ради. У ч.2 статті 63 Регламенту міської ради зазначено, що у разі потреби рада може прийняти рішення про проведення пленарного засідання впродовж кількох днів, а також про оголошення перерви в пленарному засіданні для опрацювання документів, проведення засідань комісій, депутатських фракцій і груп, запрошення посадових осіб тощо.

peredplata