У Новодністровську людей бетонують в бетон (оновлено)

У Новодністровську людей, які протестують проти незаконного встановлення мафів бетонують в бетон.

У Новодністровську людей бетонують в бетон (оновлено)

ТС – це елемент декоративного чи іншого оснащення об’єкта благоустрою.До малих архітектурних форм належать:
альтанки, павільйони, навіси; паркові арки (аркади) і колони (колонади); вуличні вази, вазони і амфори;
декоративна та ігрова скульптура; вуличні меблі (лавки, лави, столи); сходи, балюстради;паркові містки;
огорожі, ворота, ґрати; інформаційні стенди, дошки, вивіски;

та інші елементи благоустрою, визначені законодавством.

Жителі Новодністровська, як ніхто інший знайомі з цими тимчасовими спорудами. Більше того, для містян це болюче питання, адже наразі у місті 54 будинки і майже біля кожного є мафи, люди обурені, що тимчасові споруди облаштовують в спальних районах, бо на їх думку краще б аби їх розмістили поблизу ринку. Проте на цьому несподіванки не закінчуються, бо незабаром у Новодністровську з’явиться аж 51 новий тимчасовий торгівельний об’єкт. Схему їх розміщення затверджено на сесії міської ради 14 депутатами ще у травні нинішнього року.

За останні роки проблема тимчасових споруд зросла і набрала обертів, які наразі несуть в собі низку міських конфліктів між звичайними людьми та місцевими депутатами. Містяни вважають, що видача дозволів на розташування ТС скорумпована.

– ТС – це тіньові схеми, які не обійшлися без корупції влади міста задля їх вигоди. Розподіл та надання ТС для комерційної діяльності провівся без попереднього обговорення з громадою, відтак кілька депутатів Новодністровської міської ради отримали для себе і родичів чи знайомих від 2 до 4 місць для розміщення ТС – каже Надія Тугарова.

Також на сесії міської ради минулого місяця стало відомо, що ТС отримали: чоловік головного лікаря міської поліклініки, яка є членом виконкому, мама депутата І. Рукомеди та її чоловік. С. Ковальська отримала місце для розташування арт-закладу та дитячого кафе, яке працюватиме до 24:00, вже залито бетон під фундамент. На цьому список прізвищ не завершується, але всі вони мають причетність до народних обранців у Новодністровську.

Землевпорядна документація до цього часу не оформлена, а земельні податки під цими спорудами не сплачуються. Це говорить про те, що будь-які правила ТС у Новодністровську відсутні. Люди не проти ТС, але нехай їх розмістять там, де вони не заважатимуть і буде на них попит, а також ми хочемо аби роздача паспортів прив`язки під ТС відбувалась прозоро, – каже пані Надія.

Містяни звернулись у земельний відділ, до виконуючого обов’язків начальника Олени Скрипник з проханням розв’язати їх проблему. Але та на звернення людей виявила не адекватну реакцію і невміння спілкуватися із представниками громади. Люди записали бурхливу реакцію Олену Володимирівни на відеокамеру, де добре видно байдужість, неповагу до громадян та незнання законодавства. Новодністровці вважають, що ні куратор, ні заступники на неї не мають впливу. Надія Тугова каже,

– Вона ввела в оману депутатів, міського голову, який їй дуже довіряє як спеціалісту.

У розпачі люди звернулись до Марини Черватюк, яка очолює відділ архітектури та містобудування з надією, що та зможе допомогти, але спроба була марною, бо виявилось, що та не дуже обізнана законами. Марина Олександрівна не надала відповідної інформації, чим порушила ЗУ «Про звернення громадян”, та про надання інформації. Марина Черванюк каже, що надавати будь-яку інформацію з цього приводу їй заборонив міський голова Анатолій Болдашев.

– Марина Олександрівна особисто видає паспорт на оформлення земельної ділянки на 5 років із порушеннями, бо не пояснює, що таке ТС, що підприємець не має права знімати родючий шар землі, а може лише встановити споруду, тобто заливати фундамент він не має права,
– обурюється одна із новодністрянок.

Вчора стало відомо, що на 40-й сесії 7 скликання депутатів Новодністровської міської ради від 26.10.17 р., вкотре обговорювалось питання тимчасових споруд. На засіданні виступали підприємці, мешканці будинків, біля яких встановлюються ТС, але для мера міста бунт новодністровців не проблема, бо сам він на скликання не з’явився, а депутати за словами Надії Тугарової ні змін до комплексної схеми розташування ТС, ні тимчасового припинення видачі архітектором міста паспортів прив\’язки не підтримали.

Від редакції: Інформація про можливі корупційні діяння у Новодністровську наробила чимало галасу. А діяльність мера Болдашева тим паче. Місто лихоманить від такого керівництва. Люди обурені тим, що саме окремі депутати та чиновники використовують різні схеми для отримання дозволів на встановлення МАФів, торгових кіосків, землі тощо.
Чи дають за послуги чиновникам і депутатам хабарі чи ні? Ми за руки не впіймали. Тому не можемо стверджувати це. У зв\’язку з цим зробили редагування матеріалу, де було написано про 500 доларів за кожне торгове місце. І нібито це стверджувала пані Тугарова. Ні. Вона цього не стверджувала. Але, напевне, ні вона, ні інші жителі цього міста цього не заперечать. Бо щось не дуже приємно пахне від справи з майбутнім 51 торговим об\’єктом.

Тому редакція газети \”Час\” звертається до прокурора області з проханням взяти під особистий контроль виділення місць та надання дозволів під МАФи у Новодністровську.
Також просимо колишнього мера міста Руслана Панчишина надати прокуророві документи, які засвідчують корупційні діяння керівництва Новодністровської міської ради.

peredplata