У Чернівцях військовослужбовця спіймали на хабарі

У Чернівцях військовослужбовця спіймали на хабарі

Вчора у Чернівецькому обласному військовому комісаріаті на хабарі спіймали заступника військового комісара Андрія Терешонкова. Як повідомляє військовий комісар Буковини Володимир Шведюк, що 15 листопада, о 16:00 на території обласного військового комісаріату співробітниками служби безпеки України та Чернівецької міської прокуратури було зафіксовано передачу коштів 1700 $. За рахунок цієї суми Андрій Терешонков, нібито, мав посприяти двом громадянам України від ухилення від призову на строкову військову службу.

У Чернівцях військовослужбовця спіймали на хабарі

За словами комісара передача здійснювалася в кабінеті його заступника. При затриманні кошти було вилучено, опору він не чинив. Коли на порозі з\’явилися правоохоронці стан здоров\’я Андрія Михайловича різко погіршився. На даний час він знаходиться у військовому шпиталі під охороною, лікарі пояснюють, що стан військовослужбовця вкрай важкий, в нього гіпертонічний криз. Наразі тривають слідчі дії, Володимир Шведюк запевняє, що уникнути покарання не вдасться. Справу веде СБУ у Чернівецькій області та військова прокуратура, яким буде це покарання наразі не відомо. За словами комісара його заступника буде звільнено і понижено у званні.

У Чернівцях військовослужбовця спіймали на хабарі

Володимир Шведюк розповідає, що близько 95 відсотків військовослужбовців у їхньому закладі є учасниками АТО, чого не може сказати про свого заступника, пояснює, що Андрій Михайлович стати атовцем не зміг за станом здоров\’я.

Відтак, аби подібні ситуації не траплялись: військовий комісар закликає буковинців не бути байдужими, помітивши подібні випадки правопорушень не мовчати, а повідомляти – військовий комісаріат і правоохоронні органи.

peredplata