Від початку епідсезону на ГРВІ захворіло 20 тис. 277 буковинців

Про ситуацію щодо стану захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в Чернівецькій області йшлося в рамках сьогоднішньої апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Як поінформувала в.о. директора ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Гопко, від початку епідсезону захворіло 20 тис. 277 буковинців. Вірусологічно випадків грипу не підтверджено.

Загалом за останній тиждень захворюваність є нижчою за епідемічний поріг на 30,3%. Проти грипу в епідсезон щеплено 792 особи. Заходи з проведення вакцинації проти грипу тривають.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Андрієць повідомила, що вакцини проти грипу було завезено в область. Так, вони наявні в аптечній мережі області.

В рамках наради голова облдержадміністрації наголосив на важливості активізації роботи щодо необхідності щеплення осіб, котрі належать до груп професійного ризику (працівників торгівлі та автоперевізників).

Нагадуємо, що основним заходом профілактики проти грипу є вакцинація.

peredplata