Показник діяльності буковинських ЦОПів – понад 104,9 тис. адміністративних послуг

Наразі надання адміністративних послуг територіальними органами ДФС здійснюється, зокрема, через мережу 13 Центрів обслуговування платників, створених на базі податкових інспекцій та відділень. Відтак, за десять місяців поточного року фахівцями ЦОПів надано понад 104,9 тис. адміністративних послуг представникам бізнес – спільноти та громадянам – наголошують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.
Про це повідомляє ГУ ДФС у Чернівецькій області.
Серед основних складових сервісних послуг: отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом, консультативна допомога та отримання довідок і дозвільних документів, видача довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами доходів і зборів; видача довідки про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів платникам податків, які припиняються/припиняють підприємницьку діяльність; видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків; реєстрація розрахункових книжок та книг обліку, взяття на облік реєстраторів розрахункових операцій тощо.

У фіскальному відомстві звертають увагу на те, що фізична особа має право на одержання адмінпослуг незалежно від міста реєстрації. Юридична особа лише за своїм місцезнаходженням або за місцем провадження діяльності чи місцезнаходженням відповідного об’єкта.

Заява для отримання адмінпослуг може подаватися в електронній (через Єдиний державний портал адміністративних послуг), письмовій (особисто або надіслана поштою) або усній формі.

З переліком адмінпослуг та зразками форм документів (інформаційні картки, форми заяв), що надаються платникам податків можна ознайомитися на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області у розділі «Центри обслуговування платників» за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

peredplata