БУКОВИНСЬКІ ПЛАТНИКИ НАПОВНИЛИ ЄДИНИМ ПОДАТКОМ КАЗНУ НА 306,5 МЛН. ГРН.

Така сума єдиного податку надійшла від малого бізнесу регіону у січні – листопаді поточного року – інформують у Головному фіскальному відомстві Буковини.

БУКОВИНСЬКІ ПЛАТНИКИ НАПОВНИЛИ ЄДИНИМ ПОДАТКОМ КАЗНУ НА 306,5 МЛН.  ГРН.

Та підкреслюють, за підсумками діяльності впродовж вказаного періоду стабільне зростання податкових надходжень, ще й із приростом до аналогічного періоду минулого року, простежується за всіма категоріями платників єдиного податку. В цілому, минулорічні показники зі сплати єдиного податку перевищено на 102,5 млн. грн.

Найбільше сплатили фізичні особи – понад 92,7 мільйони гривень. Приріст надходжень до казни від юридичних осіб перевищив 3 мільйони гривень. Сільськогосподарські виробники збільшили минулорічні показники майже на 6,8 мільйонів гривень.

Слід зазначити, що відповідно до пп. 298.1.4 ПКУ суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Згідно з пп. 298.1.1 ПКУ для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву.

Відтак, для переходу на спрощену систему оподаткування з I кварталу 2018 року останнім днем для подачі заяви є 15 грудня 2017 року.

peredplata