Через борги ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛУ місто ризикує на Новий Рік лишитись без води

Через борги ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛУ місто ризикує на Новий Рік лишитись без води

Чи розрахується підприємство «Чернівціводоканал» з боргами до Нового Року? За словами мера міста Олексій Каспрука єдиний вихід із ситуації : сподіватися, що депутати міської ради таки нададуть «Чернівціводоканалу» фінансову допомогу у сумі 9 млн грн на погашення боргів перед «Чернівціобленерго». У випадку, якщо депутати не підтримають пропозицію мера – місто ризикує на Новорічні свята залишитись без води. Нагадаю, що в грудні підприємству обов’язково потрібно перерахувати енергетикам суму у розмірі 9 млн грн, з яких 4,4 млн грн сплачено за борги минулих періодів за які підприємство не розрахувалась ще з початку 90-х років.

Завдяки договору реструктуризації «Чернівціводоканал» відтепер платиме меншу суму. Як пояснює Олексій Павлович, 3,5 млн з 9 млн необхідних – сума за поточне споживання електроенергії. Також за умовами договору реструктуризації, впродовж 5-ти років потрібно сплачувати для Обленерго суму у розмірі 1млн 200 тис.
Олексій Каспрук каже: «На сьогоднішній день доходи підприємства від реалізації послуг на 70% перекривають витрати на виробництво води. Певний час до проведення маштабної модернізації підприємство не зможе «виживати» без додаткового фінансового ресурсу за рахунок допомоги з міського бюджету.»

peredplata